Tre klagere klagede over en artikel i Horsens Posten.

Pressenævnets begrundelse og afgørelse:
Det er en betingelse for, at Pressenævnet kan behandle en klage, at klageren har retlig interesse i det forhold, der klages over. Det indebærer, at man selv som person, organisation, virksomhed eller lignende skal være omtalt, afbilledet eller på anden måde identificeret i mediet. I tilfælde, hvor den berørte person var død, da omtalen blev offentliggjort, kan en klage efter nævnets praksis under visse omstændigheder indgives af visse nære pårørende, herunder ægtefælle, forældre, børn, børnebørn og søskende.
Klagen angår omtale af afdøde [B]. Klagerne [K1], [K2] og [K3] er ikke selv nævnt direkte eller indirekte i artiklen. De er efter det oplyste henholdsvis enke, søn og bror til [B] og derfor omfattet af den kreds af nære pårørende, der efter nævnets praksis under visse omstændigheder kan klage over omtale af en anden person. Sagen realitetsbehandles herefter.
Det er Pressenævnets opfattelse, at der må indrømmes medierne vide rammer i artikler som den foreliggende.
Tre medlemmer udtaler:
Horsens Posten har erkendt at have fejlvurderet den bragte beretning om gravstenen. Det er vor opfattelse, at det havde været nærliggende at sløre afdødes identitet i artiklen. Vi finder imidlertid, at artiklen og billederne ikke overskrider de vide rammer, der må gælde for sådanne artikler, og vi udtaler ikke kritik af Horsens Posten.
Et medlem udtaler:
Jeg finder, at Horsens Posten ved ikke at sløre identiteten på afdøde kan have krænket afdødes minde, og jeg udtaler derfor kritik af det bragte.
Alle fire medlemmer udtaler i øvrigt:
I overensstemmelse med det almindelige princip om redaktørens ret til at redigere mediet er redaktøren berettiget til at beslutte, hvad man vil bringe i avisen. Horsens Posten er ikke forpligtet til at bringe [K3]s indlæg, og nævnet udtaler ikke sin kritik.
Der afsiges kendelse efter stemmeflertallet, og Pressenævnet udtaler ikke kritik i sagen. Kendelsen kan i sin fulde ordlyd ses fra Retsinformations afgørelsesdatabase: Sag nr. 2007-6-0589.

Del på sociale medier ved at klikke her: